Αλμυρές

Συνταγή για Τυρόψωμο

Υλικά

  • 500γραμ αλεύρι Τόσκες Μύλοι Αχαΐας
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά Μύλοι Αχαΐας
  • 300 -350 γραμ νερό
  • λίγο ελαιόλαδο Για την γέμιση
  • 300 γρ φέτα τριμμένη

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και λίγο- λίγο το νερό.

Ζυμώνουμε καλά ώστε η ζύμη να ξεκολλά από τα τοιχώματα της λεκάνης. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά περίπου.

Στην συνέχεια χωρίζουμε την ζύμη σε τρία κομμάτια. Αυτό που θα βάλουμε στο κάτω μέρος του ταψιού να είναι περισσότερο για να καλύψει και τα τοιχώματα του ταψιού. Λαδώνουμε καλά το ταψάκι και τοποθετούμε το μεγαλύτερο κομμάτι ζύμης. Την ανοίγουμε με τα χέρια μας προσπαθώντας να καλύψουμε και τα τοιχώματα του ταψιού. Πάνω στην ζύμη βάζουμε την φέτα τριμμένη, τοποθετούμε και το άλλο ζυμαράκι και απλώνουμε με τα χέρια. Επαναλαμβάνουμε άλλη μια στρώση με τριμμένη φέτα. Κρατάμε λίγη για να βάλουμε από πάνω. Στρώνουμε και το τελευταίο ζυμαράκι, το ανοίγουμε με τα χέρια και γυρνάμε και την ζύμη που είναι γύρω -γύρω. Τέλος βάζουμε και την υπόλοιπη φέτα μπήγοντάς την μέσα στο ζυμάρι.

Αφήνουμε το τυρόψωμο για 30 λεπτά σε ζεστό σημείο για να φουσκώσει η ζύμη.

Ψήνουμε στους 200 °C για 50 λεπτά περίπου.

Καλή Επιτυχία!