Υλικά
- 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Αχαΐας
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά Μύλοι Αχαΐας
- 10 γρ αλάτι
- 20 γρ ζάχαρη
- 70 γρ ελαιόλαδο
- 260 γρ χλιαρό νερό
Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το λάδι και προσθέτουμε το νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει τη ζάχαρη και το αλάτι.
Ζυμώνουμε καλά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και η ζύμη να είναι μαλακή και λεία.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 40 λεπτά.
Στη συνέχεια τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα καλά λαδωμένο ταψί κουζίνας και απλώνουμε με τα χέρια να ανοίξει σε πάχος 1-2 εκ. Αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά. Απλώνουμε ξανά τη ζύμη και με τα δάκτυλα κάνουμε λακουβίτσες. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, δεντρολίβανο και χοντρό αλάτι. Προαιρετικά μπορούμε να διακοσμήσουμε με ντοματίνια, ελιές κλπ.
Ψήνουμε στους 200 ºC για 15-20 λεπτά.
Καλή Επιτυχία!