Υλικά
- 1000 γρ αλεύρι ολικής Τ90 Μύλοι Αχαΐας
- 25 γρ αλάτι ή 3 κουταλάκια του γλυκού
- 25 γρ ελαιόλαδο ή 4 κουταλιές της σούπας
- 5γρ ξηρή μαγιά Μύλοι Αχαΐας ή 2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά
- 520γρ νερό χλιαρό ή 2,5 φλυντζάνια
για την διακόσμηση
- 500 γρ σουσάμι
- 500 γρ διάφορους σπόρους
- 500 γρ νερό
Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά, το λάδι και προσθέτουμε το νερό λίγο λίγο ζυμώνοντας μέχρι να το απορροφήσει η ζύμη.
Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και λεία.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 40 λεπτά. Κόβουμε τη ζύμη και πλάθουμε σε κορδόνια πάχους 0,5 εκατ. Προαιρετικά βουτάμε τα κορδόνια στο νερό και μετά στο σουσάμι ή σε σπόρους διακόσμησης.
Τοποθετούμε τα κριτσίνια σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς ºC για 40 λεπτά. (ανάλογα την κουζίνα)
Καλή Επιτυχία!