Υλικά
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΑΧΑΪΑΣ
200 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
250 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
10 γραμ. κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
10 γραμ. μπέικιν πάουντερ
Για τη γέμιση 200 γρ. φέτα τριμμένη
Για την επικάλυψη σουσάμι
Εκτέλεση
- Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το γιαούρτι, το μαλακό βούτυρο, το αλάτι, το κρασί και το μπέικιν πάουντερ.
- Ζυμώνουμε καλά ώστε να ανακατευτούν όλα τα υλικά και η ζύμη να γίνει λεία. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου.
- Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τη γέμιση πατώντας τη φέτα με ένα πιρούνι.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το σουσάμι.
- Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την απλώνουμε στο πάγκο ανοίγοντάς την με τα δάκτυλα σε πάχος 1 εκ.
- Κόβουμε σε στρογγυλό σχήμα με ένα μεγάλο ποτήρι, τοποθετούμε μια κουταλιά από την γέμιση και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο κλείνοντας τις άκρες με ένα πιρούνι. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190°C για 30 λεπτά περίπου.
Καλή Επιτυχία!