Γλυκές

Συνταγή για Σπιτικά Ντόνατς

Υλικά

500 γραμ. αλεύρι ΤΣΟΥΡΕΚΙΟΥ ΜΥΛΟΙ ΑΧΑΪΑΣ

1 φακελάκι ξηρή μαγιά ΜΥΛΟΙ ΑΧΑΪΑΣ

70 γραμ. βούτυρο (λιωμένο, όχι καμένο)

50 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική

160 γραμ. γάλα χλιαρό

1 αυγό

1 βανίλια

7 γραμ. αλάτι

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το γλάσο

200 γραμ. κουβερτούρα

150 γραμ. κρέμα γάλακτος

30 γραμ. μέλι

Εκτέλεση

  • Στο μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Στη συνέχεια τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 2 ώρες σε ζεστό σημείο.
  • Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα και το μέλι.
  • Όταν φουσκώσει η ζύμη την ξαναζυμώνουμε ελαφρώς με τα χέρια.
  • Σε επιφάνεια ανοίγουμε φύλλο πάχους περίπου 1 εκατοστό. Κόβουμε με ένα ποτήρι 10 εκατοστών κυκλικά και με ένα μικρότερο 3 εκατοστών αφαιρούμε μικρότερους κύκλους από το κέντρο. Αφήνουμε τα δακτυλίδια ζύμης και τα μικρότερα στρογγυλά ζυμαράκια να φουσκώσουν σε ζεστό σημείο, περίπου μισή ώρα.
  • Τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσοχή στο λάδι να είναι ζεστό και όχι καυτό, ώστε τα ντόνατς να πάρουν χρυσοκόκκινο χρώμα.
  • Όσο είναι ζεστά τα βουτάμε στο γλάσο σοκολάτας ή σε άλλο της αρεσκείας μας και πασπαλίζουμε με τρούφα πολύχρωμη.

Καλή Επιτυχία!