Υλικά
500 γραμ. αλεύρι ΤΣΟΥΡΕΚΙΟΥ ΜΥΛΟΙ ΑΧΑΪΑΣ
1 φακελάκι ξηρή μαγιά ΜΥΛΟΙ ΑΧΑΪΑΣ
70 γραμ. βούτυρο (λιωμένο, όχι καμένο)
50 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
160 γραμ. γάλα χλιαρό
1 αυγό
1 βανίλια
7 γραμ. αλάτι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για το γλάσο
200 γραμ. κουβερτούρα
150 γραμ. κρέμα γάλακτος
30 γραμ. μέλι
Εκτέλεση
- Στο μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Στη συνέχεια τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 2 ώρες σε ζεστό σημείο.
- Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα και το μέλι.
- Όταν φουσκώσει η ζύμη την ξαναζυμώνουμε ελαφρώς με τα χέρια.
- Σε επιφάνεια ανοίγουμε φύλλο πάχους περίπου 1 εκατοστό. Κόβουμε με ένα ποτήρι 10 εκατοστών κυκλικά και με ένα μικρότερο 3 εκατοστών αφαιρούμε μικρότερους κύκλους από το κέντρο. Αφήνουμε τα δακτυλίδια ζύμης και τα μικρότερα στρογγυλά ζυμαράκια να φουσκώσουν σε ζεστό σημείο, περίπου μισή ώρα.
- Τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσοχή στο λάδι να είναι ζεστό και όχι καυτό, ώστε τα ντόνατς να πάρουν χρυσοκόκκινο χρώμα.
- Όσο είναι ζεστά τα βουτάμε στο γλάσο σοκολάτας ή σε άλλο της αρεσκείας μας και πασπαλίζουμε με τρούφα πολύχρωμη.
Καλή Επιτυχία!