Υλικά
800 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Αχαΐας
500 γραμ. βούτυρο γάλακτος
150 γραμ. ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
50 γραμ. κονιάκ
200 γραμ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και καβουρδισμένα
1 κιλό ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και την άχνη ζάχαρη για αρκετή ώρα, να αφρατέψει και να ασπρίσει το μίγμα. Μετά ρίχνουμε το κονιάκ, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα σε πιο χαμηλή ταχύτητα. Στο τέλος προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα χοντροκομμένα.
- Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε στρογγυλό σχήμα ή τους κόβουμε σε διάφορα σχήματα με φορμάκια. Τους βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 °C για 20 λεπτά περίπου.
- Όταν κρυώσουν καλά τους τοποθετούμε σε έναν δίσκο που έχουμε στρώσει άχνη ζάχαρη. Κοσκινίζουμε πάνω στους κουραμπιέδες άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε και με άλλη στρώση στήνοντάς τους σε πυραμίδα. Οι κουραμπιέδες διατηρούνται σε κλειστό κουτί για αρκετές ημέρες.
Καλή Επιτυχία!