Γλυκές

Συνταγή για Τηγανόπιτες

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι Τόσκες Μύλοι Αχαΐας
  • 10 γραμ αλάτι
  • 10 γραμ ζάχαρη
  • 650 γραμ νερό
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά Μύλοι Αχαΐας

Για την γέμιση

  • 10 τμχ λουκάνικα τύπου Φραγκφούρτης ή 300 γρ φέτα

Για το τηγάνισμα

100 γρ ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και λίγο- λίγο το νερό.

Ζυμώνουμε καλά ώστε η ζύμη να ξεκολλά από τα τοιχώματα της λεκάνης. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά περίπου.

Στην συνέχεια κόβουμε 100 γραμ από την ζύμη και την ανοίγουμε με τα χέρια μας στο πάγκο.

Τυλίγουμε μέσα στη ζύμη ένα λουκάνικο. Επαναλαμβάνουμε και με τα υπόλοιπα. Θα βγούνε περίπου 10 τμχ. Εναλλακτικά τα γεμίζουμε με φέτα.

Αφήνουμε τα πιτάκια για 30 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για να φουσκώσει η ζύμη.

Ετοιμάζουμε το τηγάνι με το λάδι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τα πιτάκια. Όταν ροδίσουν τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα που έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας.

Καλή Επιτυχία!