Γλυκές

Συνταγή για Μηλόπιτα

Υλικά

  • 1 κιλό μήλα
  • 250 γρ βούτυρο
  • 150γρ ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • 50 γρ κονιάκ

Για τη ζύμη

  • 6 αβγά
  • 360 γρ ζάχαρη
  • 340 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΚΑΤ Π Μύλοι Αχαΐας
  • 1 κουτάλι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση

Πλένουμε τα μήλα, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες.

Σ’ ένα κατσαρολάκι με χοντρό πάτο ζεσταίνουμε ελαφρώς το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι αυτή να λιώσει. Προσθέτουμε το κονιάκ και την κανέλλα.

Σε μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη καλά μέχρι να διαλυθεί και προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ.

Στρώνουμε τα μήλα σε ένα ταψί διαστάσεων 30Χ40 εκ. να καλυφθεί καλά και περιχύνουμε το μίγμα βουτύρου.

Από πάνω βάζουμε τη ζύμη.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 50 λεπτά.

Βγάζουμε τη μηλόπιτα από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει και την αναποδογυρίζουμε.

 

Καλή Επιτυχία!