Υλικά
- Αλεύρι από σκληρό σιτάρι ΤΟΣΚΕΣ Μύλοι Αχαϊας 500 γρ
- Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΟΧ κατ Μ Μύλοι Αχαϊας 500 γρ
- Αλάτι 10-15 γρ ή 2 κουταλάκι του γλυκού κοφτά
- Ζάχαρη 20 γρ ή 3 κουταλάκια του γλυκού κοφτά
- Ηλιελαίο 30 γρ ή 6 κουταλιές της σούπας
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά Μύλοι Αχαΐας
- Νερό χλιαρό 600- 650γρ ή 3 κούπες
Εκτέλεση
Σε μία καθαρή λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το λάδι και προσθέτουμε το νερό λίγο λίγο ζυμώνοντας μέχρι να το απορροφήσει η ζύμη.
Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και λεία.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Κόβουμε το ζυμάρι στη μέση και το πατάμε με τα χέρια για να δώσουμε το σχήμα λαγάνας. Τοποθετούμε τις λαγάνες σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Αφήνουμε τις λαγάνες να ξεκουραστούν για 15 λεπτά. Στη συνέχεια με τα δάκτυλα πιέζουμε τις λαγάνες για να κάνουν λακουβίτσες. Ραντίζουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε το σουσάμι. Αφήνουμε τις λαγάνες να φουσκώσουν για 15-20 λεπτά. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς ºC για 45 λεπτά. (ανάλογα την κουζίνα)
Καλή Επιτυχία!