Υλικά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΑΧΑΪΑΣ ΚΑΤ Π
350 γρ. βούτυρο (για πιο αρωματικά κουλουράκια με βούτυρο γάλακτος)
250 γρ. ζάχαρη
2 αβγά
2 βανίλιες
25 γρ. κονιάκ
150 γρ. γάλα
25 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 αυγό για να αλείψουμε τα κουλουράκια
Προαιρετικά
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια ή μια πρέζα σκόνη μαστίχας
Εκτέλεση
- Σε μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει κρέμα.
- Προσθέτουμε τα αβγά, τις βανίλιες, το κονιάκ, το γάλα και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε σχήματα της αρεσκείας μας.
- Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ταψί με λαδόκολλα.
- Τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 20 λεπτά περίπου, ανάλογα το φούρνο και το μέγεθος των κουλουριών.
Καλή Επιτυχία!