Εποχικές

Συνταγή για Πασχαλινά Κουλούρια

Υλικά

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΑΧΑΪΑΣ ΚΑΤ Π

350 γρ. βούτυρο (για πιο αρωματικά κουλουράκια με βούτυρο γάλακτος)

250 γρ. ζάχαρη

2 αβγά

2 βανίλιες

25 γρ. κονιάκ

150 γρ. γάλα

25 γρ. μπέικιν πάουντερ

1 αυγό για να αλείψουμε τα κουλουράκια

Προαιρετικά

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια ή μια πρέζα σκόνη μαστίχας

Εκτέλεση

  • Σε μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει κρέμα.
  • Προσθέτουμε τα αβγά, τις βανίλιες, το κονιάκ, το γάλα και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  • Πλάθουμε τη ζύμη σε σχήματα της αρεσκείας μας.
  • Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ταψί με λαδόκολλα.
  • Τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 20 λεπτά περίπου, ανάλογα το φούρνο και το μέγεθος των κουλουριών.

Καλή Επιτυχία!