Γλυκές

Συνταγή για Μηλόπιτα

Υλικά                                                   

1 κιλό μήλα

250 γρ. βούτυρο

150 γρ. ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας κανέλα

50 γρ. κονιάκ

Για τη ζύμη

6 αβγά

360 γρ. ζάχαρη

340 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΚΑΤ Π Μύλοι Αχαΐας

1 κουτάλι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 βανίλια

Εκτέλεση

  • Πλένουμε τα μήλα, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες.
  • Σ’ ένα κατσαρολάκι με χοντρό πάτο ζεσταίνουμε ελαφρώς το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι αυτή να λιώσει. Προσθέτουμε το κονιάκ και την κανέλλα.
  • Σε μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη καλά μέχρι να διαλυθεί και προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ.
  • Στρώνουμε τα μήλα σε ένα ταψί διαστάσεων 30Χ40 εκ. να καλυφθεί καλά και περιχύνουμε το μίγμα βουτύρου.
  • Από πάνω βάζουμε τη ζύμη.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 50 λεπτά.
  • Βγάζουμε τη μηλόπιτα από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει και την αναποδογυρίζουμε.

Καλή Επιτυχία!