Υλικά
- 1 κιλό μήλα
- 250 γρ. βούτυρο
- 150 γρ. ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
- 50 γρ. κονιάκ
- Για τη ζύμη
- 6 αβγά
- 360 γρ. ζάχαρη
- 340 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΚΑΤ Π Μύλοι Αχαΐας
- 1 κουτάλι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα μήλα, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες.
- Σ’ ένα κατσαρολάκι με χοντρό πάτο ζεσταίνουμε ελαφρώς το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι αυτή να λιώσει. Προσθέτουμε το κονιάκ και την κανέλλα.
- Σε μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη καλά μέχρι να διαλυθεί και προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ.
- Στρώνουμε τα μήλα σε ένα ταψί διαστάσεων 30Χ40 εκ. να καλυφθεί καλά και περιχύνουμε το μίγμα βουτύρου.
- Από πάνω βάζουμε τη ζύμη.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 50 λεπτά.
- Βγάζουμε τη μηλόπιτα από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει και την αναποδογυρίζουμε.
Καλή Επιτυχία!