Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις κατηγορία Μ Μύλοι Αχαΐας
- 300 γραμ. λάδι
- 300 γραμ. ζάχαρη
- 30 γρ. κονιάκ
- 250 γραμ. χυμό από 4-5 πορτοκάλια ή χυμό πορτοκαλιού χωρίς ζάχαρη
- 20 γραμ. μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
- Σουσάμι για επικάλυψη
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ τα υγρά με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο και τη βανίλια.
- Στο τέλος το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
- Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει απαλή και λεία. Εάν είναι μαλακή προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα.
- Πλάθουμε σε σχήματα της αρεσκείας μας και τα βουτάμε σε σουσάμι να κολλήσει από την πάνω πλευρά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 25 λεπτά περίπου.
Καλή Επιτυχία!