Νηστίσιμες

Συνταγή για Κουλουράκια Νηστίσιμα

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις κατηγορία Μ Μύλοι Αχαΐας
  • 300 γραμ. λάδι
  • 300 γραμ. ζάχαρη
  • 30 γρ. κονιάκ
  • 250 γραμ. χυμό από 4-5 πορτοκάλια ή χυμό πορτοκαλιού χωρίς ζάχαρη
  • 20 γραμ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
  • Σουσάμι για επικάλυψη

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ τα υγρά με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο και τη βανίλια.
  • Στο τέλος το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  • Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει απαλή και λεία. Εάν είναι μαλακή προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα.
  • Πλάθουμε σε σχήματα της αρεσκείας μας και τα βουτάμε σε σουσάμι να κολλήσει από την πάνω πλευρά.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 25 λεπτά περίπου.

Καλή Επιτυχία!