Εποχικές

Συνταγή για Κουλουράκια Νηστίσιμα

Υλικά

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις κατηγορία Μ Μύλοι Αχαΐας

300 γραμ. λάδι

300 γραμ. ζάχαρη

30 γρ. κονιάκ

250 γραμ. χυμό από 4-5 πορτοκάλια ή χυμό πορτοκαλιού χωρίς ζάχαρη

20 γραμ. μπέικιν πάουντερ

2 βανίλιες

1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο

Σουσάμι για επικάλυψη

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ τα υγρά με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο και τη βανίλια.
  • Στο τέλος το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  • Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει απαλή και λεία. Εάν είναι μαλακή προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα.
  • Πλάθουμε σε σχήματα της αρεσκείας μας και τα βουτάμε σε σουσάμι να κολλήσει από την πάνω πλευρά.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 25 λεπτά περίπου.

Καλή Επιτυχία!