Υλικά
Αλεύρι για ολικής Τ90 Μύλοι Αχαΐας 1.000 γρ.
Αλάτι 10-15 γρ. ή 2 κουταλάκι του γλυκού κοφτά
Ζάχαρη 20 γρ. ή 3 κουταλάκια του γλυκού κοφτά
Ηλιέλαιο 30 γρ. ή 2 κουταλιές της σούπας
1 φακελάκι ξηρή μαγιά Μύλοι Αχαΐας
Νερό χλιαρό 600 γρ. ή 4 φλυτζάνια του τσαγιού
Εκτέλεση
- Σε μία καθαρή λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το λάδι και προσθέτουμε το νερό λίγο – λίγο, ζυμώνοντας μέχρι να το απορροφήσει η ζύμη.
- Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και λεία.
- Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Κόβουμε το ζυμάρι στη μέση και το πατάμε με το χέρι για να δώσουμε το σχήμα λαγάνας. Τοποθετούμε τις λαγάνες σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Στη συνέχεια με τα δάκτυλα πιέζουμε τις λαγάνες για να κάνουν λακουβίτσες. Ραντίζουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε το σουσάμι. Αφήνουμε τις λαγάνες να φουσκώσουν για 30-40 λεπτά σε ζεστό μέρος. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς °C για 45 λεπτά (ανάλογα την κουζίνα).
Καλή Επιτυχία!