Υλικά
700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΚΑΤ Π Μύλοι Αχαΐας
300 γρ. αλεύρι Τσουρεκιού Μύλοι Αχαΐας
40 γρ. λάδι
80 γρ. ζάχαρη
15 γρ. αλάτι
2 φακελάκια μαγιά
500 γρ. νερό για επικάλυψη
200 γρ. σουσάμι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
500 γρ. χλιαρό νερό
Εκτέλεση
- Βάζουμε στο μίξερ το νερό με τη μαγιά και, αφού διαλυθεί, την αφήνουμε 5-10 λεπτά να φουσκώσει.
- Προσθέτουμε στον κάδο όλα τα υπόλοιπα υλικά, το αλάτι, τη ζάχαρη, το λάδι και το αλεύρι, και ζυμώνουμε με γάντζο μέχρι η ζύμη να γίνεται μπάλα και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
- Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο περίπου 30 λεπτά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το νερό.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το σουσάμι.
- Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια 80 γρ.
- Πλάθουμε με τα χέρια σε κορδόνια και ενώνουμε καλά τις άκρες για να σχηματιστεί το κουλούρι.
- Βουτάμε τα κουλούρια στο νερό και μετά στο σουσάμι.
- Τοποθετούμε σε ταψιά με λαδόκολλα και τα αφήνουμε για 15 λεπτά.
- Ψήνουμε στους 200 °C για 25 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.
Καλή Επιτυχία!