Τοπ Συνταγές

Συνταγή για Κουλούρι Θεσσαλονίκης

Υλικά

700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΚΑΤ Π Μύλοι Αχαΐας

300 γρ. αλεύρι Τσουρεκιού Μύλοι Αχαΐας

40 γρ. λάδι

80 γρ. ζάχαρη

15 γρ. αλάτι

2 φακελάκια μαγιά

500 γρ. νερό για επικάλυψη

200 γρ. σουσάμι

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

500 γρ. χλιαρό νερό

Εκτέλεση

  • Βάζουμε στο μίξερ το νερό με τη μαγιά και, αφού διαλυθεί, την αφήνουμε 5-10 λεπτά να φουσκώσει.
  • Προσθέτουμε στον κάδο όλα τα υπόλοιπα υλικά, το αλάτι, τη ζάχαρη, το λάδι και το αλεύρι, και ζυμώνουμε με γάντζο μέχρι η ζύμη να γίνεται μπάλα και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
  • Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο περίπου 30 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το νερό.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το σουσάμι.
  • Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια 80 γρ.
  • Πλάθουμε με τα χέρια σε κορδόνια και ενώνουμε καλά τις άκρες για να σχηματιστεί το κουλούρι.
  • Βουτάμε τα κουλούρια στο νερό και μετά στο σουσάμι.
  • Τοποθετούμε σε ταψιά με λαδόκολλα και τα αφήνουμε για 15 λεπτά.
  • Ψήνουμε στους 200 °C για 25 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.

Καλή Επιτυχία!