Υλικά
1000 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Αχαΐας
300 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό
200 γρ. λάδι
200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό σόδα μαγειρικής
2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ
150 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
150 γρ. σταφίδες
30 γρ. ή ένα φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
4 κουταλιές της σούπας κανέλα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ αφήνουμε τις σταφίδες και τα καρύδια να μουλιάσουν ραντίζοντάς τα με το κονιάκ.
- Στο μίξερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, το νερό, τη ζάχαρη, το λάδι, την κανέλα και τη σόδα που έχουμε διαλύσει στο χυμό πορτοκαλιού.
- Αλευρώνουμε τα μουλιασμένα καρύδια και τις σταφίδες με 2-3 κουταλιές αλεύρι.
- Ρίχνουμε στο μίξερ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, και στο τέλος προσθέτουμε τις αλευρωμένες σταφίδες και τα καρύδια και ανακατεύουμε ελαφρώς.
- Λαδώνουμε καλά και αλευρώνουμε ένα ταψί 30 εκ.
- Ψήνουμε στους 190-200°C για 1 ώρα περίπου.
Καλή Επιτυχία!