Εποχικές

Συνταγή για Φανουρόπιτα

Υλικά

1000 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Αχαΐας

300 γρ. ζάχαρη

400 γρ. νερό

200 γρ. λάδι

200 γρ. χυμό πορτοκαλιού

1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό σόδα μαγειρικής

2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ

150 γρ. καρύδια χοντροκομμένα

150 γρ. σταφίδες

30 γρ. ή ένα φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ

4 κουταλιές της σούπας κανέλα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ αφήνουμε τις σταφίδες και τα καρύδια να μουλιάσουν ραντίζοντάς τα με το κονιάκ.
  • Στο μίξερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, το νερό, τη ζάχαρη, το λάδι, την κανέλα και τη σόδα που έχουμε διαλύσει στο χυμό πορτοκαλιού.
  • Αλευρώνουμε τα μουλιασμένα καρύδια και τις σταφίδες με 2-3 κουταλιές αλεύρι.
  • Ρίχνουμε στο μίξερ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, και στο τέλος προσθέτουμε τις αλευρωμένες σταφίδες και τα καρύδια και ανακατεύουμε ελαφρώς.
  • Λαδώνουμε καλά και αλευρώνουμε ένα ταψί 30 εκ.
  • Ψήνουμε στους 190-200°C για 1 ώρα περίπου.

Καλή Επιτυχία!