Υλικά
700 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις κατ Π Μύλοι Αχαΐας
300 γρ αλεύρι Τσουρεκιού Μύλοι Αχαΐας
40 γρ λάδι
80 γρ ζάχαρη
15 γρ αλάτι
2 φακελάκια μαγιά
500 γρ νερό
για επικάλυψη
200 γρ σουσάμι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
500 γρ χλιαρό νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μίξερ το νερό με την μαγιά και αφού διαλυθεί την αφήνουμε 5-10 λεπτά να φουσκώσει.
Προσθέτουμε στον κάδο όλα τα υπόλοιπα υλικά, το αλάτι, την ζάχαρη, το λάδι και το αλεύρι και ζυμώνουμε με γάντζο μέχρι η ζύμη να γίνεται μπάλα και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο περίπου 30 λεπτά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ζάχαρη με το νερό.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το σουσάμι.
Κόβουμε την ζύμη σε κομμάτια 80 γρ.
Πλάθουμε με τα χέρια σε κορδόνια και ενώνουμε καλά τις άκρες για να σχηματιστεί το κουλούρι.
Βουτάμε τα κουλούρια στο νερό και μετά στο σουσάμι.
Τοποθετούμε σε ταψιά με λαδόκολλα και τα αφήνουμε για 15 λεπτά.
Ψήνουμε στους 200 °C για 25 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.
Καλή Επιτυχία!