Υλικά
1000 γρ Αλεύρι Ζέας Μύλοι Αχαΐας
10- 15 γρ Αλάτι
20 γρ Ζάχαρη
30 γρ Ηλιέλαιο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά Μύλοι Αχαΐας
700- 750 γρ Νερό χλιαρό
Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι ζέας, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το λάδι και προσθέτουμε το νερό λίγο –λίγο, ζυμώνοντας μέχρι να το απορροφήσει η ζύμη.
Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
Κόβουμε το ζυμάρι στη μέση και το πατάμε με τα χέρια για να δώσουμε το σχήμα της λαγάνας. Τοποθετούμε τις λαγάνες σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Αφήνουμε να ξεκουραστούν για 15 λεπτά.
Στη συνέχεια με τα δάκτυλα πιέζουμε τις λαγάνες για να κάνουν λακουβίτσες. Ραντίζουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε το σουσάμι.
Αφήνουμε τις λαγάνες να φουσκώσουν για 20- 30 λεπτά.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς ºC για 45 λεπτά. (ανάλογα την κουζίνα)
Καλή επιτυχία!