Υλικά
1 1/2 κιλά αλεύρι Τόσκες Μύλοι Αχαΐας
1 1/2 κιλά αλεύρι Τ90% Μύλοι Αχαΐας
40 γραμ αλάτι
1500 γραμ νερό
700 γραμ προζύμι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά Μύλοι Αχαΐας
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με την προετοιμασία του προζυμιού. Προτείνουμε αυτή η διαδικασία να γίνει από το βράδυ της προηγούμενης μέρας για να είναι έτοιμο το πρωί της επόμενης που θα ζυμώσουμε.
Σε μία καθαρή λεκάνη ανανεώνουμε το προζύμι ανακατεύοντάς το με νερό και αλεύρι φτιάχνοντας ένα αραιό ζυμάρι.
Το αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος να ενεργοποιηθεί και να βγάλει φυσαλίδες. Μετά από 6 ώρες περίπου θα είναι έτοιμο προς χρήση.
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το προζύμι, την μαγιά και λίγο- λίγο το νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει το αλάτι.
Ζυμώνουμε καλά ώστε η ζύμη να ξεκολλά από τα τοιχώματα της λεκάνης. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά περίπου.
Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τις φόρμες ή τα ταψιά που θα χρησιμοποιήσουμε λαδώνοντας τα καλά.
Στην συνέχεια κόβουμε την ζύμη και την πλάθουμε στο επιθυμητό σχήμα, καρβέλι ή φρατζόλα.
Τοποθετούμε τα ζυμάρια στα ταψάκια ή τις φόρμες που έχουμε ετοιμάσει και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα περίπου σκεπασμένα με μια βρεγμένη καθαρή πετσέτα.
Όταν τα ψωμάκια φουσκώσουν τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 50 λεπτά περίπου.
Καλή Επιτυχία!