Υλικά
- 200 γρ. αλεύρι ΓΟΧ Π Μύλοι Αχαΐας
- 50 γρ αλεύρι ΕΠΤΑΣΠΟΡΟ Μύλοι Αχαΐας
- 150 γρ. μαργαρίνη, παγωμένη
- 1 κρόκο αυγού
- 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 πρέζες αλάτι
- 2 κ.σ. κονιάκ
- 250 γρ. νερό
- Για την διακόσμηση μίγμα σπόρων
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα. Στο μίξερ με γάντζο χτυπάμε τα αλεύρια και τη μαργαρίνη κομμένη σε κύβους μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.
Προσθέτουμε τον κρόκο, 1 κ.σ. ζάχαρη, αλάτι, το κονιάκ και χτυπάμε μέχρι να γίνει μία λεία και ελαστική ζύμη.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια 10 γρ. Σχηματίζουμε το κάθε μπαλάκι σε κριτσίνι στον πάγκο εργασίας με τα χέρια μας (προσπαθούμε να τα κάνουμε ομοιόμορφα για να ψηθούν στον ίδιο χρόνο).
Σε ένα μπολ βάζουμε νερό μαζί με τη 1 κ.σ. ζάχαρη (ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί) και σε ένα άλλο βάζουμε τους σπόρους. Βουτάμε τα κριτσίνια πρώτα απο το νερό και στη συνέχεια απο τους σπόρους ώστε να κολλήσουν.
Τοποθετούμε τα κριτσίνια σε ταψιά (25×35 εκ.), βάζουμε πιπέρι και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν πάνω στο ταψί και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!