Υλικά
- 200 γρ αλεύρι ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ Μύλοι Αχαΐας
- 250 γρ αλεύρι ΓΟΧ Μ Μύλοι Αχαΐας
- 150 γρ ελαιόλαδο ή 4 κουταλιές της σούπας
- 180 γρ νερό
- 1 κουτ της σούπας baking powder
- 2 κουτ γλυκού αλάτι
- Σουσάμι ή Μαυροσούσαμο για την διακόσμηση
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ή λεκάνη αναμειγνύουμε τα υγρά (νερό, λάδι) και προσθέτουμε το αλάτι και το baking powder. Προσθέτουμε σταδιακά το καλαμποκάλευρο και αναδεύουμε να μην σβολιάσει.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε ελαφρώς μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή εύπλαστη ζύμη. Δεν ζυμώνουμε για πολύ ώρα για να μην αποβάλει το λάδι το ζυμάρι μας.
Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη να ξεκουραστεί γύρω στα 20 λεπτά. Κόβουμε μικρά μπαλάκια από το ζυμάρι μας και τα πλάθουμε σε λεπτά μπαστουνάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. (προσέχουμε το μήκος και το πάχος να είναι περίπου ιδία ώστε να ψηθούν καιν ομοιόμορφα.
Για να κολλήσει το σουσάμι καλύτερα, βουτάμε πρώτα τα μπαστουνάκια της ζύμης σε λίγο νερό και έπειτα τα κυλάμε στο σκεύος με τους σπόρους μας.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170- 180 βαθμούς για 25- 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Διατηρούνται για αρκετό καιρό σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.
Καλή επιτυχία!