Τοπ Συνταγές

Συνταγή για Ψωμί Ολικής Άλεσης

Υλικά

1 κιλό αλεύρι Τ 90 Μύλοι Αχαΐας

20 γραμ αλάτι

500 γραμ νερό (περίπου)

1 φακελάκι ξηρή μαγιά Μύλοι Αχαΐας

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, την μαγιά και λίγο λίγο το νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει το αλάτι.

Ζυμώνουμε καλά ώστε η ζύμη να ξεκολλά από τα τοιχώματα της λεκάνης.

Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά περίπου.

Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τις φόρμες ή τα ταψιά που θα χρησιμοποιήσουμε λαδώνοντας τα καλά.

Στην συνέχεια κόβουμε την ζύμη και την πλάθουμε στο επιθυμητό σχήμα, καρβέλι ή φρατζόλα.

Τοποθετούμε τα ζυμάρια στα ταψάκια ή τις φόρμες που έχουμε ετοιμάσει και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30-40 λεπτά σκεπασμένα με μια βρεγμένη καθαρή πετσέτα για να φουσκώσουν.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 50 λεπτά περίπου.

 

Καλή Επιτυχία!