Υλικά
1 κιλό αλεύρι Τ 90 Μύλοι Αχαΐας
20 γραμ αλάτι
500 γραμ νερό (περίπου)
1 φακελάκι ξηρή μαγιά Μύλοι Αχαΐας
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, την μαγιά και λίγο λίγο το νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει το αλάτι.
Ζυμώνουμε καλά ώστε η ζύμη να ξεκολλά από τα τοιχώματα της λεκάνης.
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά περίπου.
Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τις φόρμες ή τα ταψιά που θα χρησιμοποιήσουμε λαδώνοντας τα καλά.
Στην συνέχεια κόβουμε την ζύμη και την πλάθουμε στο επιθυμητό σχήμα, καρβέλι ή φρατζόλα.
Τοποθετούμε τα ζυμάρια στα ταψάκια ή τις φόρμες που έχουμε ετοιμάσει και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30-40 λεπτά σκεπασμένα με μια βρεγμένη καθαρή πετσέτα για να φουσκώσουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 50 λεπτά περίπου.
Καλή Επιτυχία!