Αλμυρές

Κριτσίνια Καρότου

Υλικά

 

  • 250 γρ. αλεύρι ΤΟΣΚΕΣ Μύλοι Αχαΐας
  • 250 γρ αλεύρι ΤΣΟΥΡΕΚΙΟΥ Μύλοι Αχαΐας
  • 25 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 125 γρ. κρασί λευκό
  • 175 γρ. καρότα τριμμένα
  • 1κ.γ. αλάτι

 

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ πάγκου και τα δουλεύουμε για 5 λεπτά με το εξάρτημα «γάντζος» για ζύμες, σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ενωθούν καλά.

Δυναμώνουμε λίγο την ισχύ του μίξερ και συνεχίζουμε να δουλεύουμε τα υλικά για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε μια καλοδουλεμένη και μαλακή ζύμη. Την τυλίγουμε σε διάφανη

μεμβράνη και την αφήνουμε κατά μέρος για 10 λεπτά για να «ξεκουραστεί».

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί.

Κόβουμε κομμάτια ζύμης με βάρος 30 – 35 γρ. το καθένα και τα πλάθουμε με τα χέρια μας σε μπαστουνάκια. Τα τοποθετούμε στο ταψί και τα ψήνουμε για 25 – 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά.

ΣΗΜ : Στο διάστημα αυτό είναι ακόμα ελαφρώς μαλακά αλλά δεν συνεχίζουμε το ψήσιμο γιατί καθώς κρυώνουν σφίγγουν και γίνονται τραγανά και αφράτα.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και τα διατηρούμε σε καλά κλεισμένο γυάλινο δοχείο.

 

Καλή επιτυχία!