Αλμυρές

Συνταγή για κρίκους κρασιού

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις κατηγορία Μ Μύλοι Αχαΐας
  • 170 γραμ λάδι
  • 170 γραμ μαργαρίνη (την έχουμε βγάλει από το ψυγείο για να είναι μαλακή)
  • 350 γρ κρασί
  • 30 γραμ μπέικιν πάουντερ
  • 20 γραμ αλάτι

Προαιρετικά

  • 250 γραμ καρότο ψιλοτριμμένο σε τρίφτη για 1 κιλό ζύμης

Εκτέλεση

Σε λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, την μαργαρίνη, το κρασί και ζυμώνουμε καλά.

Σε περίπτωση που θέλουμε να βάλουμε και το τριμμένο καρότο το προσθέτουμε στο τέλος και ζυμώνουμε ξανά.

Πλάθουμε την ζύμη σε κρίκους και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 190 °C για 35 λεπτά περίπου.

Εναλλακτικά για κρίκους ολικής, χρησιμοποιούμε 1/2 κιλό αλεύρι Τ 90 ολικής άλεσης και 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις κατηγορίας Μ από τους Μύλους Αχαΐας.

Καλή Επιτυχία!