Γλυκές

Κουλουράκια κρασιού

Υλικά                                               

  •  1 κρασοπότηρο (150 ml) κρασί, είτε κόκκινο είτε άσπρο
  •  1 κρασοπότηρο λάδι
  •  1 κρασοπότηρο ζάχαρη
  •  1/2 κρασοπότηρο σουσάμι
  •  1 1⁄2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  •  αλεύρι όσο χρειαστεί (γύρω στα 600 γρ.)

Διαδικασία

  1. Για τα κρασάτα κουλουράκια βάζουμε σε μια λεκάνη το κρασί, το λάδι και τη ζάχαρη και τα δουλεύουμε λίγο, να διαλυθεί η ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε το σουσάμι, το μπέικιν και λίγο-λίγο το αλεύρι.
  3. Ζυμώνουμε και προσέχουμε να μη βάλουμε περισσότερο αλεύρι από όσο χρειάζεται.
  4. Μόλις μπορούμε να τα πλάσουμε και δεν κολλούν στα χέρια, είναι εντάξει.
  5. Αφήνουμε τη ζύμη μισή ωρίτσα να ησυχάσει και μετά πλάθουμε τα κουλουράκια σε όποιο σχήμα θέλουμε.
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  7. Στρώνουμε το μεγάλο ταψί της κουζίνας με λαδόχαρτο και τα βάζουμε εκεί, αφήνοντας μικρό κενό ανάμεσα.
  8. Ψήνουμε τα κουλουράκια γύρω στα 40 – 45 λεπτά, ανάλογα και με το πάχος τους, ή μέχρι να γίνουν τραγανά.

 

    Καλή Επιτυχία!