Γλυκές

Συνταγή για Cookies

Υλικά                                               

600 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις Π Μύλοι Αχαΐας

500 γρ βούτυρο

50 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

7 γρ αλάτι ή 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό

300 γρ γάλα ζαχαρούχο ή μια συσκευασία

20 γρ μπέικιν πάουντερ

200 γρ σταγόνες σοκολάτας γάλακτος

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ζαχαρούχο γάλα και τα χτυπάμε με το σύρμα για 5 λεπτά. Μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το χτύπημα με το φτερό. Στο τέλος ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας.

Η ζύμη είναι μαλακή. Την αδειάζουμε σε 2 λαδόκολλες και τυλίγουμε σε μπαστούνια.

Αφήνουμε τα μπαστούνια της ζύμης για 1 ώρα στην κατάψυξη. Όταν τα βγάλουμε τα κόβουμε με ένα μεγάλο μαχαίρι σε φέτες στρογγυλές πάχους 0,5 εκατοστό και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Επειδή θα απλώσουν στο ψήσιμο τα τοποθετούμε αραιά το ένα από το άλλο.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς ºC για 15 λεπτά περίπου. Δεν θέλουν πολύ ψήσιμο. Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα βγάζουμε από το ταψί. Μπορούμε να τα διατηρήσουμε για πολλές ημέρες σε κλειστή συσκευασία

 

    Καλή Επιτυχία!