Υλικά
- 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Αχαΐας
- 200 γραμ γιαούρτι στραγγιστό
- 250 γραμ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 10 γραμ κρασί
- 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
- 10 γραμ μπέικιν πάουντερ
- για την γέμιση 200 γρ φέτα τριμμένη
- για την επικάλυψη σουσάμι
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το γιαούρτι, το μαλακό βούτυρο, το αλάτι, το κρασί και το μπέικιν πάουντερ.
Ζυμώνουμε καλά ώστε να ανακατευτούν όλα τα υλικά και η ζύμη να γίνει λεία. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου.
Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε την γέμιση πατώντας την φέτα με ένα πιρούνι.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το σουσάμι.
Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο και την απλώνουμε στο πάγκο ανοίγοντάς την με τα δάκτυλα σε πάχος 1 εκ.
Κόβουμε σε στρογγυλό σχήμα με ένα μεγάλο ποτήρι, τοποθετούμε μια κουταλιά από την γέμιση και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο κλείνοντας τις άκρες με ένα πιρούνι. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190°C για 30 λεπτά περίπου.
Καλή Επιτυχία!