Υλικά
1000 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Αχαΐας
300 γρ ζάχαρη
400 γρ νερό
200 γρ λάδι
200 γρ χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό σόδα μαγειρικής
2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ
150 γρ καρύδια χοντροκομμένα
150 γρ σταφίδες
30 γρ ή ένα φλυντζανάκι του καφέ κονιάκ
4 κουταλιές της σούπας κανέλα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αφήνουμε τις σταφίδες και τα καρύδια να μουλιάσουν ραντίζοντάς τα με το κονιάκ.
Στο μίξερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, το νερό, τη ζάχαρη, το λάδι, τη κανέλα και τη σόδα που έχουμε διαλύσει στο χυμό πορτοκαλιού.
Αλευρώνουμε τα μουλιασμένα καρύδια και τις σταφίδες με 2-3 κουταλιές αλεύρι.
Ρίχνουμε στο μίξερ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και στο τέλος προσθέτουμε τις αλευρωμένες σταφίδες και τα καρύδια και ανακατεύουμε ελαφρώς.
Λαδώνουμε καλά και αλευρώνουμε ένα ταψί 30 εκ,
Ψήνουμε στους 190- 200°C για 1 ώρα περίπου.
Καλή Επιτυχία!