Γλυκές

Συνταγή για Σπιτικά Ντόνατς

Υλικά

  • 500 γραμ αλεύρι ΤΣΟΥΡΕΚΙΟΥ ΜΥΛΟΙ ΑΧΑΪΑΣ
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά ΜΥΛΟΙ ΑΧΑΪΑΣ
  • 70 γραμ βούτυρο (λιωμένο όχι καμένο)
  • 50 γραμ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 160 γραμ γάλα χλιαρό
  • 1 αυγό
  • 1 βανίλια
  • 7 γραμ αλάτι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το γλάσο

  • 200 γραμ κουβερτούρα
  • 150 γραμ κρέμα γάλακτος
  • 30 γραμ μέλι

Εκτέλεση

Στο μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Στη συνέχεια την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 2 ώρες σε ζεστό σημείο.

Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα και το μέλι.

Όταν φουσκώσει η ζύμη την ξαναζυμώνουμε ελαφρώς με τα χέρια.

Σε επιφάνεια ανοίγουμε φύλλο πάχους περίπου 1 εκατοστό. Κόβουμε με ένα ποτήρι 10 εκατοστών κυκλικά και με ένα μικρότερο 3 εκατοστών αφαιρούμε μικρότερους κύκλους από το κέντρο. Αφήνουμε τα δακτυλίδια ζύμης και τα μικρότερα στρογγυλά ζυμαράκια να φουσκώσουν σε ζεστό σημείο, περίπου μισή ώρα.

Τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο για 2- 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσοχή στο λάδι να είναι ζεστό και όχι καυτό, ώστε τα ντόνατς να πάρουν χρυσοκόκκινο χρώμα.

Όσο είναι ζεστά τα βουτάμε στο γλάσο σοκολάτας ή σε άλλο της αρεσκείας μας και πασπαλίζουμε με τρούφα πολύχρωμη.

Καλή Επιτυχία!