Υλικά
- 500 γραμ αλεύρι ΤΣΟΥΡΕΚΙΟΥ ΜΥΛΟΙ ΑΧΑΪΑΣ
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά ΜΥΛΟΙ ΑΧΑΪΑΣ
- 70 γραμ βούτυρο (λιωμένο όχι καμένο)
- 50 γραμ ζάχαρη κρυσταλλική
- 160 γραμ γάλα χλιαρό
- 1 αυγό
- 1 βανίλια
- 7 γραμ αλάτι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για το γλάσο
- 200 γραμ κουβερτούρα
- 150 γραμ κρέμα γάλακτος
- 30 γραμ μέλι
Εκτέλεση
Στο μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Στη συνέχεια την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 2 ώρες σε ζεστό σημείο.
Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα και το μέλι.
Όταν φουσκώσει η ζύμη την ξαναζυμώνουμε ελαφρώς με τα χέρια.
Σε επιφάνεια ανοίγουμε φύλλο πάχους περίπου 1 εκατοστό. Κόβουμε με ένα ποτήρι 10 εκατοστών κυκλικά και με ένα μικρότερο 3 εκατοστών αφαιρούμε μικρότερους κύκλους από το κέντρο. Αφήνουμε τα δακτυλίδια ζύμης και τα μικρότερα στρογγυλά ζυμαράκια να φουσκώσουν σε ζεστό σημείο, περίπου μισή ώρα.
Τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο για 2- 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσοχή στο λάδι να είναι ζεστό και όχι καυτό, ώστε τα ντόνατς να πάρουν χρυσοκόκκινο χρώμα.
Όσο είναι ζεστά τα βουτάμε στο γλάσο σοκολάτας ή σε άλλο της αρεσκείας μας και πασπαλίζουμε με τρούφα πολύχρωμη.
Καλή Επιτυχία!