Υλικά
- 300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις κατηγορία Π Μύλοι Αχαΐας
- 200 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ ζάχαρη
- 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
- 10 γρ μπέικιν πάουντερ
- 200 γρ μαρμελάδα βερίκοκο ή άλλη της αρεσκείας σας
- λίγο βούτυρο και αλεύρι για την φόρμα τάρτας
Εκτέλεση
Σε ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, την ζάχαρη και το αυγό. Μετά ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για τάρτες. Απλώνουμε την ζύμη και κρατάμε λίγη για να φτιάξουμε μπαστουνάκια που θα βάλουμε από πάνω.
Απλώνουμε την μαρμελάδα. Βάζουμε τα μπαστουνάκια της ζύμης διαγώνια ώστε να σχηματιστούν τετραγωνάκια.
Ψήνουμε στην κάτω σχάρα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 50 λεπτά περίπου.
Καλή Επιτυχία!