Γλυκές

Συνταγή για Μουστοκούλουρα

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Αχαΐας
  • 350 γραμ μούστο
  • 150 γραμ ελαιόλαδο
  • 40 γρ χαρουπάλευρο
  • 120 γρ ζάχαρη
  • 60 γρ κονιάκ
  • 1 κουτ γλυκού σόδα
  • 1 κουτ γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ γλυκού κανέλα
  • ½ κουτ γλυκού γαρύφαλλο

Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη ρίχνουμε τον μούστο, την σόδα, το λάδι, την ζάχαρη, το κονιάκ, την κανέλα και το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε με το χέρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Μετά προσθέτουμε το αλεύρι το χαρουπάλευρο και το μπέικιν πάουντερ.

Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ομοιογενής η ζύμη. (δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα)

Στην συνέχεια πλάθουμε σε στρογγυλά κουλουράκια.

Τοποθετούμε τα μουστοκούλουρα σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά.

Καλή Επιτυχία!