Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Αχαΐας
- 350 γραμ μούστο
- 150 γραμ ελαιόλαδο
- 40 γρ χαρουπάλευρο
- 120 γρ ζάχαρη
- 60 γρ κονιάκ
- 1 κουτ γλυκού σόδα
- 1 κουτ γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουτ γλυκού κανέλα
- ½ κουτ γλυκού γαρύφαλλο
Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε τον μούστο, την σόδα, το λάδι, την ζάχαρη, το κονιάκ, την κανέλα και το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε με το χέρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Μετά προσθέτουμε το αλεύρι το χαρουπάλευρο και το μπέικιν πάουντερ.
Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ομοιογενής η ζύμη. (δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα)
Στην συνέχεια πλάθουμε σε στρογγυλά κουλουράκια.
Τοποθετούμε τα μουστοκούλουρα σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά.
Καλή Επιτυχία!