Υλικά
- 500 γραμ αλεύρι Τόσκες Μύλοι Αχαΐας
- 500 γραμ νερό χλιαρό
- 1 κουτ του γλυκού αλάτι
- 1 κουτ της σούπας ζάχαρη
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά Μύλοι Αχαΐας
Για το τηγάνισμα
- ελαιόλαδο
Για το πασπάλισμα
- Μέλι, ζάχαρη, καρύδια και κανέλα
Εκτέλεση
Στο μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το νερό.
Ζυμώνουμε και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 45 λεπτά περίπου μέχρι ο όγκος να τριπλασιαστεί.
Στην συνέχεια ζεσταίνουμε το λάδι καλά σε μία μικρή κατσαρόλα. Με ένα κουτάλι παίρνουμε ζύμη και με την βοήθεια άλλου κουταλιού την σπρώχνουμε στο λάδι.
Βάζουμε όσους λουκουμάδες χωράει η κατσαρόλα και τηγανίζουμε. Όταν ροδίσουν οι λουκουμάδες τους βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν.
Σερβίρουμε με μέλι, ζάχαρη, καρύδια και κανέλα.
Καλή Επιτυχία!