Γλυκές

Συνταγή για Κουλούρια Πορτοκαλιού Νηστίσιμα

Υλικά

  • 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις κατηγορία Μ Μύλοι Αχαΐας
  • 120 γρ λάδι
  • 150 γρ ζάχαρη άχνη
  • 150 γρ χυμό από πορτοκάλια
  • 20 γραμ μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Εκτέλεση

Στο μίξερ βάζουμε το λάδι με την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει την σόδα, το ξύσμα από τα πορτοκάλια και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει απαλή και λεία. Εάν είναι μαλακή προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα.

Αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο για ½ ώρα. Κατόπιν την απλώνουμε στον πάγκο και την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 0,5 εκατοστά. Κόβουμε με φορμάκια, σε σχέδια της αρεσκείας μας και τοποθετούμε τα κουλούρια σε ταψί με λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 20 λεπτά περίπου, ανάλογα τον φούρνο.

Καλή Επιτυχία!