Υλικά
- 750 γρ αλεύρι Τσουρεκιού Μύλοι Αχαΐας
- 250 γρ αλεύρι σίκαλης Μύλοι Αχαΐας
- 250 γρ αλεύρι κρίθινο ολικής άλεσης Μύλοι Αχαΐας
- 250 γρ αλεύρι ολικής Τ90 Μύλοι Αχαΐας
- 30 γρ αλάτι
- 50 γρ ελαιόλαδο
- 20 γρ ζάχαρη
- 1 φακελάκι προζύμι και ξηρή μαγιά
- 2 φακελάκια ξηρή μαγιά Μύλοι Αχαΐας
- 900 γρ Νερό χλιαρό
Εκτέλεση
Σε μία καθαρή λεκάνη βάζουμε τα άλευρα, κρίθινο, ολικής, σικάλεως και τσουρεκιού, το αλάτι, τη μαγιά, το λάδι και προσθέτουμε το νερό λίγο-λίγο ζυμώνοντας μέχρι να το απορροφήσει η ζύμη.
Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Κόβουμε τη ζύμη και την πλάθουμε σε μπαστούνια πάχους 4 εκατ.
Τοποθετούμε τα μπαστούνια σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα χαράσσουμε με ένα μαχαίρι σε απόσταση 2 εκατοστών. Σε ζεστό σημείο τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά.
Ψήνουμε στους 200 ºC για 45 λεπτά. (ανάλογα την κουζίνα).
Όταν κρυώσουν κόβουμε με ένα μαχαίρι εκεί που έχουμε χαράξει. Απλώνουμε τα παξιμάδια σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 100ºC για 2 ώρες περίπου. Μπορούμε κατά την διάρκεια, μετά την 1 ώρα να γυρίσουμε τα παξιμάδια από την άλλη πλευρά. Όταν στεγνώσουν καλά τα αποθηκεύουμε σε κλειστό δοχείο για να τα προφυλάξουμε από την υγρασία.
Καλή Επιτυχία!