Αλμυρές

Συνταγή για κρέπες

Υλικά

  • 350 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Αχαΐας
  • 4 αβγά
  • 480 γρ γάλα φρέσκο
  • 100 γρ βούτυρο λιωμένο και κρύο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και το γάλα με σύρμα. Προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το αλεύρι κοσκινισμένο και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Αφήνουμε το χυλό να ξεκουραστεί για μισή ώρα στο ψυγείο.

Λαδώνουμε ελαφρώς ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνουμε με μια κουτάλα λίγη ποσότητα από το χυλό.

Κουνάμε με προσοχή για να απλωθεί. Αφήνουμε να ψηθεί για 1-2 λεπτά και γυρνάμε από την άλλη για λίγο ακόμη.

Όταν οι κρέπες είναι έτοιμες τις γεμίζουμε με πραλίνα σοκολάτας ή με διάφορα τυριά και αλλαντικά της αρεσκείας μας και σερβίρουμε.

Μπορούμε να τις διατηρήσουμε στο ψυγείο για λίγες ημέρες ή στην κατάψυξη για περισσότερες.

Καλή Επιτυχία!