Εποχικές

Συνταγή για Δίπλες

Υλικά

500 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΚΑΤ Π ΜΥΛΟΙ ΑΧΑΪΑΣ

6 αυγά

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

Λεπτό ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 πρέζα αλάτι για το τηγάνισμα

Ελαιόλαδο για το σιρόπι

300 γρ. νερό

300 γρ. ζάχαρη

300 γρ. μέλι για το σερβίρισμα

Καρυδόψιχα, μέλι και κανέλα

Εκτέλεση

  • Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.
  • Στο μίξερ χτυπάμε τους κρόκους και μετά προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 λεπτά.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να κάνουν κορυφές.
  • Αναμειγνύουμε τα δύο μίγματα και προσθέτουμε το αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι σφιχτή, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
  • Καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
  • Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε φύλλο λεπτό. Κόβουμε σε κομμάτια 20Χ15 εκ. και φροντίζουμε να είναι σκεπασμένα με βρεγμένη πετσέτα για να μην στεγνώσουν.
  • Ετοιμάζουμε μια κατσαρόλα με μπόλικο λάδι και τηγανίζουμε. Με τη βοήθεια δύο πιρουνιών διπλώνουμε τις δίπλες και τις γυρνάμε γύρω – γύρω. Συνεχίζουμε το τηγάνισμα μέχρι να πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα. Τοποθετούμε τις δίπλες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
  • Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το μέλι για 5 λεπτά και ξαφρίζουμε.
  • Ρίχνουμε μία – μία τις δίπλες στο καυτό σιρόπι και τις γυρνάμε.
  • Όταν κρυώσουν τις πασπαλίζουμε με μέλι, καρύδια και κανέλα.

Καλή Επιτυχία!