Υλικά
500 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΚΑΤ Π ΜΥΛΟΙ ΑΧΑΪΑΣ
6 αυγά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Λεπτό ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 πρέζα αλάτι για το τηγάνισμα
Ελαιόλαδο για το σιρόπι
300 γρ. νερό
300 γρ. ζάχαρη
300 γρ. μέλι για το σερβίρισμα
Καρυδόψιχα, μέλι και κανέλα
Εκτέλεση
- Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.
- Στο μίξερ χτυπάμε τους κρόκους και μετά προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 λεπτά.
- Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να κάνουν κορυφές.
- Αναμειγνύουμε τα δύο μίγματα και προσθέτουμε το αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι σφιχτή, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
- Καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε φύλλο λεπτό. Κόβουμε σε κομμάτια 20Χ15 εκ. και φροντίζουμε να είναι σκεπασμένα με βρεγμένη πετσέτα για να μην στεγνώσουν.
- Ετοιμάζουμε μια κατσαρόλα με μπόλικο λάδι και τηγανίζουμε. Με τη βοήθεια δύο πιρουνιών διπλώνουμε τις δίπλες και τις γυρνάμε γύρω – γύρω. Συνεχίζουμε το τηγάνισμα μέχρι να πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα. Τοποθετούμε τις δίπλες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το μέλι για 5 λεπτά και ξαφρίζουμε.
- Ρίχνουμε μία – μία τις δίπλες στο καυτό σιρόπι και τις γυρνάμε.
- Όταν κρυώσουν τις πασπαλίζουμε με μέλι, καρύδια και κανέλα.
Καλή Επιτυχία!