Γλυκές

Συνταγή για Κέικ Βανίλια Σοκολάτα

Υλικά

  • 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις κατηγορία Π Μύλοι Αχαΐας
  • 250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γρ ζάχαρη
  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 40 γρ κακάο
  • 20 γρ μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • άχνη ζάχαρη για την επικάλυψη
  • λίγο βούτυρο και αλεύρι για την φόρμα του κέικ

Εκτέλεση

Σε ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη. Μετά ρίχνουμε 4-5 κουταλιές αλεύρι και ένα -ένα τα αυγά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, το υπόλοιπο αλεύρι, τις βανίλιες και το μπέικν πάουντερ.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ και προσθέτουμε τα 2/3 της ζύμης. Στην ζύμη που κρατήσαμε στο μίξερ βάζουμε το κακάο και χτυπάμε για λίγο μέχρι να ανακατευτεί καλά. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο μείγμα στο ταψί. Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε την ζύμη μια φορά και στρώνουμε την επιφάνεια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 °C για 1 ώρα περίπου.

Όταν κρυώσει το βγάζουμε από την φόρμα και το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Καλή Επιτυχία!