Νηστίσιμες

Συνταγή για Καρυδόπιτα Νηστίσιμη

Υλικά

  • 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΚΑΤ Μ Μύλοι Αχαΐας
  • 150 γρ ελαιόλαδο
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ νερό
  • 25 γρ μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλιές της σούπας κανέλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
  • 150 γρ καρύδια αλεσμένα
  • 200 γρ σταφύδες
  • Για το σιρόπι
  • 250 γρ νερό
  • 250 γρ ζάχαρη
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 ξυλαράκι κανέλας

Εκτέλεση

Βράζουμε για 5 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη και το ξυλάκι κανέλας. Στο τέλος βάζουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Σε ένα μπολ βάζουμε τις σταφίδες και τα καρύδια και ραντίζουμε με λίγο κονιάκ και έπειτα τα αλευρώνουμε με 2-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι από το συνολικό.
Στο μίξερ ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο και το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Μετά προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και στο τέλος τις σταφίδες και τα καρύδια που έχουμε αλευρώσει.
Η ζύμη είναι ρευστή, όπως του κέικ.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαστάσεων 40Χ25εκ, ρίχνουμε την ζύμη μέσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 30 λεπτά περίπου.
Όπως βγάζουμε την καρυδόπιτα από το φούρνο ρίχνουμε το σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει.

    Καλή Επιτυχία!