Πάσχα, Χριστούγεννα

Συνταγή για Τσουρεκάκια

Υλικά

  • 500 γρ αλεύρι ΤΣΟΥΡΕΚΙΟΥ ΜΥΛΟΙ ΑΧΑΪΑΣ
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά ΜΥΛΟΙ ΑΧΑΪΑΣ
  • 100 γρ γάλα χλιαρό
  • 100 γρ βούτυρο (λιωμένο όχι καμένο)
  • 130 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 αυγά
  • 4 γρ μαχλέπι σκόνη
  • 2 γρ μαστίχα σκόνη
  • 6 γρ αλάτι
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια

για τη γέμιση

  • σοκολάτα κουβερτούρα, μαρμελάδα

Εκτέλεση

Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο. Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το μαχλέπι, τη μαστίχα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε και αυτά στο μίγμα.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μία λεκάνη και ρίχνουμε τα 2 φακελάκια μαγιάς και το παραπάνω μείγμα. Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια. Ίσως χρειαστεί να πασπαλίσουμε λίγο αλεύρι επιπλέον.

Σκεπάζουμε το μπολ με τη ζύμη, με βρεγμένη πετσέτα και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 2-3 ώρες σε ζεστό σημείο. Όταν φουσκώσει η ζύμη την ξαναζυμώνουμε ελαφρώς με τα χέρια.

Κόβουμε και κάνουμε τσουρεκάκια μέσα στα οποία μπορούμε να βάλουμε σοκολάτα ή μαρμελάδα. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα αφήνοντας χώρο μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν. Τα βάζουμε σε ζεστό μέρος για άλλη 1 ώρα περίπου.

Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα στους 180°C για 45΄ περίπου έως ότου ροδίσουν. Αφού κρυώσουν τα βγάζουμε από το ταψί και τα τυλίγουμε με μεμβράνη για να μην ξεραθούν.

Καλή Επιτυχία!