Υλικά
- 1 κιλό Αλεύρι Τόσκες από σκληρό σιτάρι Μύλοι Αχαΐας
- 250 ml γάλα ή ξινόγαλο ή γιαούρτι
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και αρχίζουμε να ρίχνουμε το γάλα λίγο λίγο ζυμώνοντας το ελαφρά μέχρι να έχουμε μια πολύ σφιχτή ζύμη. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα.
Κόβουμε τη ζύμη σε κομματάκια και τα απλώνουμε σ’ ένα καθαρό τραπεζομάντηλο πάνω σ’ ένα τραπέζι. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν πρώτα από τη μία μεριά και μετά τα γυρνάμε από την άλλη.
Όταν στεγνώσουν καλά τρίβουμε τον τραχανά χρησιμοποιώντας μίξερ με μαχαίρι ή το ειδικό κόσκινο.
Απλώνουμε τον τραχανά και τον αφήνουμε να στεγνώσει καλύπτοντάς τον με ένα τούλι. Όταν στεγνώσει καλά τον διατηρούμε σε βαμβακερές πάνινες θήκες σε δροσερό μέρος.
Καλή Επιτυχία!