Αρτοποιίας

Συνταγή για Ψωμί Ολικής Άλεσης

Υλικά

1 κιλό αλεύρι Τ 90 ΜΥΛΟΙ ΑΧΑΪΑΣ

20 γραμ. αλάτι

500 γραμ. νερό (περίπου)

1 φακελάκι ξηρή μαγιά ΜΥΛΟΙ ΑΧΑΪΑΣ

Εκτέλεση

  • Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, την μαγιά και λίγο λίγο το νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει το αλάτι.
  • Ζυμώνουμε καλά ώστε η ζύμη να ξεκολλά από τα τοιχώματα της λεκάνης.
  • Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά περίπου.
  • Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τις φόρμες ή τα ταψιά που θα χρησιμοποιήσουμε λαδώνοντας τα καλά.
  • Στην συνέχεια κόβουμε την ζύμη και την πλάθουμε στο επιθυμητό σχήμα, καρβέλι ή φρατζόλα.
  • Τοποθετούμε τα ζυμάρια στα ταψάκια ή τις φόρμες που έχουμε ετοιμάσει και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30-40 λεπτά σκεπασμένα με μια βρεγμένη καθαρή πετσέτα για να φουσκώσουν.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 50 λεπτά περίπου.

Καλή Επιτυχία!