Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΑΧΑΪΑΣ ΚΑΤ Π
- 350 γρ βούτυρο (για πιο αρωματικά κουλουράκια με βούτυρο γάλακτος)
- 250 γρ ζάχαρη
- 2 αβγά
- 2 βανίλιες
- 25γρ κονιάκ
- 150 γρ γάλα
- 25γρ μπέικιν πάουντερ
- 1 αβγό για να αλείψουμε τα κουλουράκια
Προαιρετικά
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια ή μια πρέζα σκόνη μαστίχας
Εκτέλεση
Σε μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει κρέμα.
Προσθέτουμε τα αβγά, τις βανίλιες, το κονιάκ, το γάλα και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Πλάθουμε τη ζύμη σε σχήματα της αρεσκείας μας.
Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ταψί με λαδόκολλα.
Τα αλείφουμε με το χτυπημένο αβγό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 20 λεπτά περίπου, ανάλογα τον φούρνο και το μέγεθος των κουλουριών.
Καλή Επιτυχία!