Τοπ Συνταγές

Συνταγή για Νηστίσιμο Κέικ Σοκολάτας

Υλικά

  • 450 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις κατηγορία Π Μύλοι Αχαΐας
  • 140 γραμ σπορέλαιο
  • 400 γραμ ζάχαρη
  • 400 γρ νερό
  • 60 γρ κακάο
  • 20 γραμ μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 3 κουταλιές της σούπας ξύδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
  • άχνη ζάχαρη για την επικάλυψη

Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και προσθέτουμε το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες.

Σε άλλη λεκάνη βάζουμε το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, το νερό, το ξύδι και την σόδα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα να διαλυθεί η ζάχαρη.

Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τα υπόλοιπα υλικά που έχουμε κοσκινίσει.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μια κουτάλα μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο.

Το βάζουμε σε μια φόρμα που έχουμε λαδώσει και αλευρώσει καλά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 °C για 1 ώρα περίπου.

Όταν κρυώσει το βγάζουμε από την φόρμα και το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Καλή Επιτυχία!