Υλικά
Αλεύρι από σκληρό σιτάρι ΤΟΣΚΕΣ Μύλοι Αχαΐας 500 γρ
Αλεύρι για ολικής Τ90 Μύλοι Αχαΐας 500 γρ
Αλάτι 10- 15 γρ ή 2 κουταλάκι του γλυκού κοφτά
Ζάχαρη 20 γρ ή 3 κουταλάκια του γλυκού κοφτά
Ηλιέλαιο 30 γρ ή 2 κουταλιές της σούπας
1 φακελάκι ξηρή μαγιά Μύλοι Αχαϊας
Νερό χλιαρό 600γρ ή 4 φλυντζάνια του τσαγιού
Εκτέλεση
Σε μία καθαρή λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το λάδι και προσθέτουμε το νερό λίγο λίγο ζυμώνοντας μέχρι να το απορροφήσει η ζύμη.
Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και λεία.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Κόβουμε το ζυμάρι στη μέση και το πατάμε με το χέρι για να δώσουμε το σχήμα λαγάνας. Τοποθετούμε τις λαγάνες σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Στη συνέχεια με τα δάκτυλα πιέζουμε τις λαγάνες για να κάνουν λακουβίτσες. Ραντίζουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε το σουσάμι. Αφήνουμε τις λαγάνες να φουσκώσουν για 30-40 λεπτά σε ζεστό μέρος. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς ºC για 45 λεπτά. (ανάλογα την κουζίνα)
Καλή Επιτυχία!