ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΤΟΣΤ

Εκτύπωση

Συνταγή για Ψωμί του Τοστ

Υλικά                                                    

  • 1 κιλό αλεύρι ΤΣΟΥΡΕΚΙΟΥ ΜΥΛΟΙ  ΑΧΑΪΑΣ 
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά ΜΥΛΟΙ ΑΧΑΪΑΣ 
  • 50 γρ γάλα χλιαρό 
  • 60 γρ βούτυρο (λιωμένο όχι καμένο) 
  • 60 γρ ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 10 γρ αλάτι 
  • 530 γρ νερό

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε ελαφρώς το βούτυρο έως ότου λιώσει. Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Ρίχνουμε το αλεύρι σε μία λεκάνη και το φακελάκι της μαγιάς, το παραπάνω μείγμα και το νερό. Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια. Ίσως χρειαστεί να πασπαλίσουμε λίγο αλεύρι επιπλέον.

Σκεπάζουμε τη ζύμη, με βρεγμένη πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Κόβουμε τη ζύμη στη μέση και φτιάχνουμε δύο φραντζολάκια 850 γρ το καθένα.

Βουτυρώνουμε καλά δύο φόρμες διαστάσεων 30Χ10 και τοποθετούμε μέσα τα δύο ζυμαράκια. Πατάμε καλά με τα χέρια τη ζύμη να απλωθεί σε όλη τη φόρμα. Έπειτα κάνουμε τρύπες με μία οδοντογλυφίδα σε διάφορα σημεία μέχρι κάτω. Βάζουμε τις φόρμες σε ζεστό μέρος για μισή ώρα περίπου.

Ψήνουμε στη κάτω σχάρα του φούρνου, στους 180°C για 40΄.

Διατηρούμε το ψωμί του τοστ τυλιγμένο σε μεμβράνη στο ψυγείο ή για περισσότερες ημέρες στην κατάψυξη.

Καλή Επιτυχία!

Εκτύπωση
Ακολουθείστε μας στο  facebook Αλεύρι- Μύλοι Αχαΐας
|