ΧΙΛΟΠΙΤΕΣ

Εκτύπωση

Συνταγή για Χιλοπίτες

Υλικά                                                    

  • 1 κιλό Αλεύρι Τόσκες από σκληρό σιτάρι Μύλοι Αχαΐας
  • 200 ml γάλα αγελαδινό ή κατσικίσιο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 7 αυγά
Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι. Σε δεύτερη λεκάνη προσθέτουμε τα αυγά και τα χτυπάμε καλά. Στη λεκάνη με το αλεύρι ρίχνουμε το μίγμα των αυγών και αρχίζουμε να ζυμώνουμε προσθέτοντας σιγά σιγά και το γάλα. Ζυμώνουμε  περίπου 20 λεπτά μέχρι να έχουμε μια ελαστική αλλά όχι μαλακή ζύμη. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε  λίγο αλεύρι ή γάλα.

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί  για 1-1 ½ ώρα. Στη συνέχεια κόβουμε τη ζύμη σε μεγαλούτσικα μπαλάκια και ανοίγουμε  φύλλα πασπαλίζοντας  με αλεύρι. Το πάχος των φύλλων να μην είναι ούτε πολύ χοντρό ούτε πολύ λεπτό. Απλώνουμε τα φύλλα πάνω σε καθαρά σεντόνια που έχουμε στρώσει σε κρεβάτια. Δεν πρέπει να ξεραθούν πολύ αλλά ούτε να κολλάνε μεταξύ τους.

Μόλις τα φύλλα είναι έτοιμα αρχίζουμε το κόψιμο. Διπλώνουμε τα φύλλα και κόβουμε σε μικρές λωρίδες και μετά σε μικρά κομματάκια ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

Απλώνουμε τις χυλοπίτες  πάλι στα σεντόνια και τις αφήνουμε για 2 έως 4 ημέρες (ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες) ανακατεύοντας προσεκτικά μέχρι να στεγνώσουν καλά.

Καλή Επιτυχία!

Εκτύπωση
Ακολουθείστε μας στο  facebook Αλεύρι- Μύλοι Αχαΐας
|